Limba română, întrebare adresată de marinaghrasim, 9 ani în urmă

Eseu ,,ne planivicam timpul ,,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nu123dfv346hcfgh
1
Iti stabilesti obiectivele mari pentru urmatoarea perioada (jumatate de an, un an sau mai multi ani). Trebuie sa sti catre ce te indrepti pentru a putea elabora un plan de actiune pentru viitor.
Iti stabilesti obiective mici – lunare, iar apoi altele si mai mici – saptamanale; ele sunt de fapt pasii ce te duc spre indeplinirea obiectivelor mari. Prin asta ai deja scheletul planului de viitor, adica sti care sunt treptele care te duc spre indeplinirea obiectivelor tale. Mai concret, in aceasta etapa iti imparti fiecare obiectiv mare pe care vrei sa-l indeplinesti in viitor in obiective mai mici, adica in sarcini mai mici. Este si o strategie buna care te incurajeaza sa mergi inainte fara sa amani; intotdeauna o sarcina mare ne sperie, in timp ce una mai mica ni se pare mai usoara si tindem sa o incepem mai repede.
Te gandesti care sunt activitatile zilnice pe care le ai de facut pentru indeplinirea obiectivelor saptamanale si lunare. De exemplu, daca proiectul tau e sa scrii o carte, poate vei vrea sa scrii zilnic 2000 de cuvinte.
Identifica 3-5 treburi zilnice obligatorii si urgente pe care le ai de facut in mod constant. Aici intra indatoririle tale casnice si familiale: timpul petrecut cu copiii si familia, gatit, curatenie, plimbat cainele, etc.
Stabilesti cat timp ai la dispozitie zilnic. Daca este vorba de timpul liber, te gandesti cate ore iti raman la dispozitie dupa serviciu. Daca e vorba despre organizarea timpului la serviciu, te gandesti cate ore iti raman in care poti sa-ti planifici singur activitatile, dupa ce ai rezolvat treburi impuse, sau care au o ora fixa si nu depind neaparat de tine.
Aloci un interval de timp fiecarei activitati, dupa modelele prezentate mai jos.
Faci o lista cu activitati mai putin importante si/sau urgente, dar necesare pe termen lung. De exemplu: gandire strategica, planificare, innoirea listelor ”to do” (de facut), statistici, analiza a punctelor critice si a punctelor cheie, verificarea periodica a eficientei si a productivitatii sau a rezultatelor obtinute, etc. Acestea sunt activitati pe care vrei sa le faci o data pe saptamana, sau pe unele o data pe luna si pentru care vei elibera timp din plusul de timp liber de la sfarsitul saptamanii. (Da, sfarsitul de saptamana nu inseamna doar relaxare si distractie, ci si munca.
Alte întrebări interesante