Limba română, întrebare adresată de Abk, 8 ani în urmă

Eseu- Oamenii cu adevarat mari sunt simpli iar simplitatea lor te face sa te simti egal cu el
Urgeeeeeent! Dau coronita❤

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alisalis11
1
Simplitatea reprezinta cheia succesului intr-o lume in care toți fug dupa castig material, după vicii si uită care este cu adevărat scopul lor in aceasta lume, scopul lor in viața această care este doar una singura si foarte scurta.

Deși am fost un simplu voluntar în cadrul ”Photo Romania Festival”, în conversațiile purtate, nu m-am simțit nicio clipă inferioară, pentru că oamenii mari nu citesc ce scrie pe badge, nu creează etichete și nu acordă atenție la titluri. Ei sunt pe picior de egalitate cu toată lumea.

Sunt oameni cu facultăți, doctorate, cu sute de cărți citite, cu succese remarcabile, cu diplome, brevete, medalii sau premii de excelență.

Sunt oameni-enciclopedii, care au răspuns la orice întrebare și totuși nu se simt atotștiutori. Ei pot să coboare la nivelul IQ-ului tău de parcă au fost mereu acolo, pentru că oamenii cu adevărat deștepți nu te vor face niciodată să te simți prost. Ei pot să asculte, mai mult decât să vorbească. Ei știu să citească printre rânduri și gânduri. Ei știu să fie toleranți, dar fără a se lăsa călcați în picioare. Ei știu să te facă să te simți ”colegul” lor, nu un anonim din ”plebe”. Ei știu să te facă să te simți important și să te motiveze să crești.

Marii academicieni sau artiști, marii inventatori sau directori de multinaționale, sunt oamenii pe care niciodată nu-i vei auzi să zică ”Eu am realizat…”, ”Eu am făcut…”, ”Eu am hotărât…”, ”Eu am reușit…”. Ei știu că ceea ce au devenit și ceea ce au realizat este grație aportului multor oameni, iar ei înseamnă ”Noi”.

Ei își cunosc valoarea, dar niciodată nu o vor recunoaște public, pentru că posedă acel ceva ce le lipsește pseudo-personalităților – MODESTIA. Ei nu se complică în fraze pompoase, neologisme kilometrice și discursuri complexe.

Ei sunt simpli ca o propoziție alcătuită din subiect și predicat.
Răspuns de sweet20053
1
Un om cu adevărat bogat sau unul important nu s-ar da niciodată mare și nu ar fi niciodată îngâmfat in fata unui om de rând.
Oamenii cu adevărat bogați au o experiența de viata in care au învățat sa fie simpli,sa ajute și sa se comporte frumos.
Persoanele pe care le vedem la televizor sau pe strada care arată mai scump îmbrăcate și sunt cu nasul pe sus,sunt defapt persoane care moștenesc o avere sau cărora părinții le dau banii.De obicei aceste persoane sunt mai tinere,iar puterea le-a luat mințile.Ei nu știu cât trebuie sa muncească o persoana ca sa devină bogata sau importantă,pentru ca sunt întreținuți de părinți de când erau mici.Nu vor mai aprecia darurile mai mici făcute din inima,ci vor fi foarte materialiști.
Așa ne putem da seama dacă o persoana este bogata și importantă nu doar in exterior,ci și in interior.


Sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante