Limba română, întrebare adresată de VDG, 9 ani în urmă

eseu pe tema:"Copii cresc usor in ograda vecinului"
va rogg ajutoor


anamariatalant: cate randuri? o pagina?
VDG: da
VDG: daca poti
anamariatalant: ok, am inteles
VDG: multumesc anticipat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamariatalant
28

             Copiii cresc usor in ograda vecinului

      De multe ori, copiii nu sunt multumiti de felul in care procedeaza parintii lor, sau  de regulile impuse de acestia. Cand se intampla astfel de lucruri, ei se uita la prietenii lor sii la parintii prietenilor lor. Devin gelosi. Incep sa-si doreasca ceva ce nu au. Parintii altcuiva.

       Cand un copil isi doreste ceva ce nu poate avea, cauta orice cale pentru a sta aproape de acel lucru. Astfel, atunci cand devin invidiosi pe familia altora, incep sa stea foarte mult pe langa ei, incercand sa faca parte din cercul lor. De aici si ideea ,,copiii cresc usor in ograda vecinului``. E adevarat, copiii cer aprobarea parintilor pentru a-si petrece timpul cu cutare coleg/colega, dar nu le cer si aprobarea de a-i considera pe parintii prietenilor si parintii lor.

          Pentru parinti, cel mai important lucru este sa-si tina copiii pe langa ei. Asta e dorinta lor, pentru majoritatea. Dar unii nu reusesc. Sunt ocupati cu munca. Cu serviciul. Nu-si mai pot face timp pentru copiii lor, asa cum doar putini pot sa-si faca. De aceea, la un moment dat, copiii ajung ,,sa creasca usor in ograda vecinilor``  


VDG: multumesc
anamariatalant: cu placere
Alte întrebări interesante