Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Eseu pe tema cum sa protejam Biodiversitatea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de R03y123
0

Diversitatea biologica este definita ca fiind abundenta de entitati vii pe Pamânt, reprezentata de milioane de plante, animale si microorganisme, genele pe care acestea le contin, complexitatea ecosistemelor pe care le formeaza în mediul biologic.

Conservarea diversitatii biologice nu studiaza doar specii si habitate, ci si eficacitatea unor masuri active de protectie. Conservationistii includ în studiile lor si aspecte sociale, economice, politice si etice. Conservationistii nu lucreaza numai în plan stiintific, ci si în plan politic si educational, implicând oficialitatile locale, guvernamentale si comunitatile locale în planurile de protectie.

Începând cu Conferinta Natiunilor Unite asupra Mediului Inconjurator de la Stockholm din iunie 1972 se recunoaste, oficial si la nivel international, interdependenta dintre problemele sociale, tehnologice, economice si cele ecologice. Pornind de la acest adevar, s-a dezvoltat conceptul, apoi strategia, dezvoltarii durabile, în cadrul careia ecologia joaca rolul unei adevarate placi turnante. Recunoasterea importantei acestei discipline, patrunderea ideilor si principiilor ecologice în constiinta unei mari parti a populatiei, inserarea problemelor de mediu în programele partidelor si guvernelor etc. sunt realizari incontestabile. Lor li se datoreaza dezvoltarea de programe internationale, elaborarea unor acte normative coerente si constituirea unor organisme nationale si internationale specializate pe problemele mediului înconjurator.

Alte întrebări interesante