Limba română, întrebare adresată de fdsfsdfs, 8 ani în urmă

Eseu pe tema Miracolul cuvintelor in viata mea.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mezeitamas04
53

Vorbele pot schimba vieţi. Ele reprezintă alegeri inconştiente, vin din inimă şi trezesc sentimente puternice în noi şi în cei cărora le sînt adresate. Alegînd să comunici pozitiv e în ultimă instanţă un act de responsabilitate faţă de tine însuţi şi de ceilalţi.

Spre exemplu, dacă eşti atent la ce exprimă emoţional cuvintele tale atunci cînd vorbeşti despre "dragoste" sau "optimism", poate vei observa că te simţi entuziast, înaripat, plin de viaţă şi de bucurie; ai face orice ca să păstrezi această stare de bine şi ţi-ar plăcea să petreci cît mai mult timp în preajma oamenilor care au o asemenea percepţie frumoasă despre viaţă.  

Cuvintele...Fiecare cuvint are o  forta  nebanuita cara ne aduce toate frumusetile lumii. Cuvintele ne inspiră; ele adaugă valoare vieţii şi construiesc imagini (percepţii) care se materializează.

Cuvintele frumoase celebrează şi onorează viaţa; ele ne umanizează şi ne individualizează. Ele  pot răni, ofensa, jigni, dar pot si sa încurajeze interlocutorul către depăşirea performanţelor, îl fac să devină entuziast şi să participe la discuţie cu plăcere.

Emoţia cuvintelor este puternică şi poate induce în interlocutor sentimente pozitive sau negative, în funcţie de care acesta reacţionează în consecinţă. Ele vin din inimă si  ne pot da de gol uşor, dar trebue sa  încearcăm  să păstram o atitudine pozitivă înăuntrul nostru, pentru a transmite mesaje benefice.  

De aceea trebue sa  sădim în minţile celorlalţi cuvinte plăcute, ca sa culegem roade minunate. Ele sînt magice, pline de bucurie şi reprezintă o forţă creatoare a vieţii, iar la această putere avem acces si noi. Trebue sa o folosim  în sprijinul nostru şi al tuturor celor cu care intram  în contact!

Alte întrebări interesante