Limba română, întrebare adresată de tdjesica1, 9 ani în urmă

Eseu pe tema:Pastrind comorile stramosilor ne pastram identitatea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de burlakum
1
Cea mai mare comoara a noastra ca romani o reprezinta tara, pentru care cei mai vrednici stramosi ai nostri au purtat lupte si au aparat pamantul cel sfant stiind ca de ei tine libertatea generatiilor viitoare. Intru cat eu existat numerosi oameni care au incercat sa ne calce demnitatea si cultul in picioare, au existat si oameni care au afirmat continuitatea noastra ca popor in spatiul in care traim.
Fiind un popor sensibil, am reusit sa ne afirmam prin numeroase mijloace,iar cel mai important fiind in literatura.Comorile stramosilor nostri reprezinta scrierile cu o incarcatura afectiva nemaipomenita, de o inteligenta deosebita. Identitatea noastra ne-a fost calauzita de mai marii istorici: reprezentantii Scolii Ardelene,cronicari, dar si de Caragiale,Eminescu,Bacovia, autori care si'au asternut gandurile atat pe foi cat si in sufletele noastre.
De asemenea, folclorul romanesc plin de culoare si voie buna, cu dansuri populare,imbracaminte din toate partile si obiceiurile ne fac speciali fata de celelalte culte si tari. Fiind patrioti adevarati, dar si iubitori de frumos, tot timpul am incercat sa ne remarcam si sa lasam copiilor nostri o bucatica din sufletele stramosilor,comori nebanuite.
Expansiunea si globalizarea este in amploare,insa stiind cat de frumoasa este viata lasata si traita de cei din urma,ne-a dat putere sa continuam in acelasi mod,sa fim unici si sa ne bucuram in fiecare zi de rasaritul nostru,dar si de apus.
Alte întrebări interesante