Biologie, întrebare adresată de SaraBolea23, 8 ani în urmă

Eseu "Resursele trebuie utilizate cât mai responsabil pentru a ajunge și generațiilor viitoare". Va rog dau coroana și 46 de puncte. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alebigbrain0
3

Răspuns:

Oamenii trebuie să-şi regândească complet relaţia cu resursele şi să vină cu noi modele de creştere economică şi socială, mai eficiente, mai echilibrate şi mai durabile.

Plasticul nu trebuie aruncat pe unde apucăm ; lumea trebuie sa îmbunătățească accesul la resurse ,protejându-le și reînnoindu-le în același timp.

Într-o lume a nevoilor în creştere şi a rezervelor care se diminuează, accesul la resursele de bază devine din ce în ce mai complex şi o sursă de tensiune. 

Având în vedere tensiunea în creştere în ceea ce priveşte resursele, este responsabilitatea colectivă a fiecăruia dintre noi de a le conserva şi proteja.  Resursele consumate mai puţin intensiv, mai bine folosite şi mai puţin deteriorate sunt resursele care vor mai fi disponibile în viitor. 

Lumea trebuie sa își schimbe obiceiurile daunatoare ambientului pentru a optimiza utilizarea acestor resurse, pentru a se asigura că nu se pierde nimic pe parcursul ciclului de utilizare şi pentru a minimiza orice impact asupra zonei din aval, astfel încât să garanteze că nu există efecte nocive asupra sănătăţii umane sau a mediului natural.  

Putem genera noi surse : căldura emanată de o industrie devine sursă de încălzire pentru locuinţe; apele uzate devin îngrăşământ sau bioplastic; gazul emis de tratarea deşeurilor devine electricitate sau biocombustibil şi aşa mai departe.

Prin urmare noi ne construim propriul viitor .

Alte întrebări interesante