Studii sociale, întrebare adresată de larisacatrinici9989, 8 ani în urmă

Eseu- "Rolul publicității în societate."

URGENT!!!


DAU KOROANA!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaM1958
2

Răspuns:

Scopul publicitatii este de a incuraja pe cineva sa cumpere ceva. Multi experti de marketing se pot contrazice pe baza acestei definitii, considerand-o prea simplista, dar cand vine vorba de chestiuni extrem de importante ei vor sfarsi prin a recunoaste ca firmele furnizeaza bani pentru publicitate deoarece ele spera ca acest lucru va influenta deciziile de cumparare ale consumatorilor. In majoritatea companiilor publicitatea este folosita impreuna cu alte tehnici de marketing. Ea reprezinta o alta arma – una deosebit de puternica – din arsenalul managerului de marketing.

Publicitatea nu indeplineste intotdeauna actul propriu-zis de vanzare si, in ciuda avertismentelor legate de efectele sale inselatoare, publicitatea cu siguranta nu poate forta oamenii sa cumpere produse pe care acestia nu doresc sa le cumpere. Ceea ce poate face publicitatea este sa influenteze prin sugestii, prin scoaterea in evidenta a a avantajelor produselor, prin infrumusetarea acestora.

De asemenea, publicitatea joaca numeroase roluri în societate: Publicitatea educa. Publicitatea nu poate forta oamenii sa se spele pe dinti, dar ea poate scoate in evidenta avantajele acestei proceduri. Cu timpul, ea contribuie la vanzarea pastei de dinti a celui ce face publicitate, dar este un targ cinstit in schimbul unor carii mai putine si unor gingii mai sanatoase. În plus, publicitatea motiveaza. Publicitatea incurajeaza oamenii sa actioneze imediat. De ce se sfarsesc senzationalele reduceri exact sambata la miezul noptii? Pentru a motiva oamenii sa dea fuga la magazin acum, inainte de a fi prea târziu. Publicitatea construieste credibilitate. Verificati fiecare raft dintr-un supermarket local sau magazin universal. Veti gasi un sir nesfarsit de marci pentru fiecare categorie de produs. Pe care o veti alege? Majoritatea oamenilor opteaza pentru o marca pe care au mai folosit-o sau pentru una care le este familiara datorita publicitatii.

Publicitatea ajuta la mentinerea loialitatii fata de produs. Publicitatea continua ajuta la mentinerea unui nivel crescut de incredere a consumatorului fata de produs.

În concluzie, publicitatea deține un rol esențial, în principal, în societatea actuală, deoarece atrage lumea, valorifică produsul și avantajează magazinele.


larisacatrinici9989: Mulțumesc!
AnaM1958: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante