Studii sociale, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Eseu ,,Scoala inseamna respect , prietenie , egalitate , sanse egale"...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
         In general , acest cuvant "scoala" terorizeaza mental copiii , este o iluzie a iadului adolescentin . Este pur si simplu o perioada test , suntem notati , verificati , pe total suntem legati si avem libertatea restrictionata . Dar totusi este un spatiu temporal reprezentat prin respect , creierul nostru asimileaza formele de adresare , ne joaca exprimarea si ne formeaza din punct de vedere lingvistic . 
         Nu ne putem plange ca ne izoleaza timpul , din cauza ca ne petrecem 6-7 ore in aceasi cladire in aproape fiecare zi . Pana la urma ne forteaza sa comunicam  , sa ne gasim puncte comune cu alte persoane si sa legam prietenii . 
         Cu timpul din punct de vedere egalitar ( PS : nu stiu daca exista cuvantul asta xD. ) profesorul a devenit elev iar elevul profesor . Poate ca in urma cu 10 ani acest lucru era anormal si nu se intalnea copil care sa comenteze unui adult , dar noi elevii , am invatat de la profesori ca pentru ca fi respectat trebuie sa respect . Si de aici vine si intrebarea  : eu de ce sa-mi respect profesorul daca el ma diferentiaza?  Si asa am invatat sa ne exprimam liberi, unii mai mult decat ceilalti , unii respectos , indiscret , altii direct si la obiect . Nici intre elevi nu mai exista egalitate, acum tot cea ce conteaza sunt hainele si concurenta dintre note , dar hai sa spunem ca suntem egali , nu vrem sa intre cineva din exterior in adevarul din scoli. Nici sansele nu sunt egale , unii copii destepti vor ajunge vanzatori din insuficienta financiara sau injosnicirea care i-o acorda profesorii . Altii vor ajunge directori prin legaturi murdare . 
         In secolul XXI (21) scoala este un ospiciu care influenteaza viitorul unei personalitati.

Utilizator anonim: Deci cam asta pot sa scriu eu la nivel de clasa a7-a =))) , acum daca am scris la nivelul unui copil de clasele primare (adica jalnic pe cat ar fi trebuit sa fac) , imi cer scuze . Iar daca mi-am intrecut capacitatea, dau de rontait :))
Alte întrebări interesante