Limba română, întrebare adresată de MaxRoadto1k, 8 ani în urmă

Eseu ,,Setea de viata e mai puternica decit celelalte senzatii omenesti''

DAU COROANA


AndreiiM: și ce ar înseamnă să fie la temă?
AndreiiM: Ai trăirea unui om, ai explicațiile trăirii lui și toate în concordanță cu citatul respectiv.
MaxRoadto1k: mersi mult si pentru asta da am vrut ceva mai nu cu bunicul scara a cazut etc.
AndreiiM: nu am putut să îmbrac ideea citatului decât prin prisma unui om bătrân,plus faptul că a căzut de pe scara și el tot continua arată devotamentul său...
MaxRoadto1k: mmm ms
MaxRoadto1k: acum spunemi cum sa sterg mesaju ca sa nu scrie ca la mine te rog ajutama si cu asta :)
AndreiiM: ce mesaj?
MaxRoadto1k: acesta ce miai scris eseul acesta
AndreiiM: asta nu știu
MaxRoadto1k: mmm bn

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreiiM
3
Îmi amintesc și acum de parca ar fi fost ieri cum bunicul meu înainte sa iasă din spital mi-a spus " setea de viață e mai puternica decât celelalte senzații omenești" și nu am sa uit niciodată această vorbă, chiar dacă atunci nu o înțelesesem foarte bine.
Bunicul meu e cel mai încăpățânat om pe care l-am cunoscut.Spre exemplu la 60 ani el încă se urca în copaci, pe scara, ca sa culeagă cireșe cu toate ca întreaga familia ii spunea ca e prea învârsta să mai facă asta mai ales ca o data a și căzut,dar spre norocul lui și al nostru nu patit nimic.
Bunicul meu mai avea o vorbă "viața se simte când o trăiești, nu când o privești".
Pentru el vârstă era doar un factor secundar setea lui de viață pornea din sufletul său, nu se dădea înapoi de la nimic,chiar dacă povara anilor mulți mai bătea la poarta sufletului său.
Așa a ajuns ca într-o iarnă sa răcească atât de rău încât am fost nevoiți să îl internem în spital și asta doar pentru ca s-a ambiționat să ajute un vecin de al nostru sa își mute ce avea în vechiul hambar pentru a avea loc de lemne.
Atunci toți din familia am început sa îl certam, amintindu-i ca la vârsta lui ar trebui sa o ia mai ușor și sa se gândească că trupul lui nu mai e la fel de rezistent că altă dată.El însă ne privește pe fiecare în parte și apoi spune "ce ar fi omul dacă și-ar asculta doar neputința bătrâneții său ofurile vieții, o frunză purtată de vânt, eu nu vreau să ascult decât de setea mea de viață și de nimic altceva, sper să mă înțelegeți!"
Și așa bunicul meu ne-a învățat o lecție importanta pe noi toți ce eu nu am sa o uit niciodată.
Alte întrebări interesante