Fizică, întrebare adresată de Esabella, 9 ani în urmă

Eseu : Sistemul solar!
ajutatima va rog dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Iulianalala
10
 Sistemul solar este o mica parte a Universului alcatuita din Soare si ansamblul de corpuri ceresti legate de acesta prin forta gravitationala: cele opt planete, cei 162 de sateliti naturali aiacestora, trei stele pitice, si alte corpurimai mici (care includ asteroizi, meteoriti, comete,praf, obiectele centurii Kuiper etc.). În centru se afla Soarele, iarcelelalte astre orbiteaza în general în jurul acestuia.
 Cand s-a format sistemul nostru solar? Sistemul nostru solar s-a format acum 5 miliarde de ani dintr-un nor imens de gaze si praf cosmic numit nebuloasa solara.
 
Cum functioneaza sistemul nostru solar? Forta gravitationala a Soarelui face ca planetele sa se roteasca in jurul lui pedrumuri numite orbite. Aceste orbite au forma foarte apropiata de un cerc, forma numita elipsa, care seamana cu un cerc mai mult samai putin turtit. Tot gravitatia tine anumite corpuri mai mici, numite sateliti, in jurul planetelor lor. Pe langa miscarea de revoluti in jurul Soarelui, orice obiect din Sistemul Solar se roteste in jurul propriei sale axe.
Alte întrebări interesante