Studii sociale, întrebare adresată de ursqchisebastian, 8 ani în urmă

eseu sportul este sanatate
vă rog în 2 min urgent​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
0

Răspuns:

SPORTUL este sanatate. Practicarea diferitelor exerciții sportive sporește și sănătatea psihică a celor care sunt mai activi.

Sportul consolideaza scheletul, fortifica inima si plamanii,  coordoneaza miscarile corpului, previne riscul obezitatii.

Starea  de bine este vizibilă cu ochiul liber, suntem  fericiți și mai încrezători în forțele proprii.

O activitate fizica constanta (de doua-trei ori pe saptamana), are un rol preventiv foarte important, intareste imunitatea, previne imbolnavirile si obezitatea, ajuta la dezvoltarea corecta a musculaturii, intareste sistemul osos, ajuta la o postura corecta si, nu in ultimul rand, echilibreaza sistemul endocrin.

Activitatea fizică regulată  ajută să ne păstram abilitățile mintale de-a lungul vieții. Aceste abilități sunt extrem de importante și includ gândirea critică, învățarea sau memoria.

Când ești activ, mintea  este distrasă de la factorii de stres de care ne lovim în fiecare zi. Exercițiile fizice ajuta să reducem nivelurile hormonilor responsabili cu stresul, iar acest lucru este de folos cu siguranță.

Practicarea unui sport este deosebit de importantă.  Ajută extrem de mult la alungarea gândurilor negative și a frustrărilor acumulate de-a lungul zilei.

În majoritatea cazurilor, cu excepția celor medicale care limitează activitatea fizică  medicii recomandă exercițiile sportive ca una dintre modalitățile cele mai bune care  ajută să menținem o greutate optimă.

Sportul este, de asemenea, un minunat instrument de socializare si de dezvoltare a valorilor educative: disciplina, rabdare, concentrare. si nu in ultimul rand, sportul poate influenta in bine caracterul copilului: cei timizi vor castiga incredere in ei si vor invata sa se exteriorizeze practicand un sport de echipa, in timp ce copiii nervosi vor invata concentrarea si autocontrolul in sporturile mai precise. Astfel sportul dezvolta caractere frumoase si spiritul de competitie.

Nu trebuie să uităm, bineînțeles, endorfinele pe care le declanșează exercițiul fizic – acele substanțe chimice care ne dau o stare de bine, o stare care ne face să trecem mult mai ușor peste încercările zilnice și, de ce nu, chiar ale vieții.

Explicație:


ursqchisebastian: mulțumesc mult chiar îmi trebuia acum
Alte întrebări interesante