Limba română, întrebare adresată de ion6191, 8 ani în urmă

eseu structurat cu tema ,,La sanius''
Urgent!!!urgent!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stanalex542
2

Răspuns:

Pe străzile din apropierea pârtiei, cârduri de de copii trăgeau după ei veseli săniile. Cei mai mici dintre copii erau însoțiți de părinți sau bunici. Cei mai mari alergau bucuroși și se întreceau între ei, care vor ajunge primii la panta înzăpezită. Înfofolit în haine groase, m-am alăturat grupului vesel de copii. În scurt timp am ajuns la pârtia plină de copii zgomotoși. Unii dintre ei trăgeau săniile la deal, iar alții alunecau pe zăpada bătătorită chiuind și țipând cât îi ținea gura.

Am urcat și eu la vârful pantei, m-am așezat în poziția de start și mi-am luat avânt. Deodată săniuța a început să fugă cu tot cu mine. Aluneca precum un covor fermecat pe o adiere de vânt. Un aer rece îmi sufla în față, iar zăpada îmi biciuia tot corpul. Chiar dacă urcatul a fost lung, aproape un sfert de oră, coborâtul a fost scurt. Mult prea scurt aș spune. În mai puțin de un minut am ajuns la baza dealului. După niște manevre inspirate, am reușit să opresc sania în ultimul moment, chiar înainte de a intra într-un grup de copii. În frânare sania s-a dezechilibrat, iar eu m-am rostogolit în zăpadă pufoasă. M-am ridicat în picioare și mi-am dat seama că eram plin de zăpadă, precum un om de zăpadă.

Sfârșit !

Răspuns de danzosim35
1

Răspuns:

astazi am decis sa plec cu prieteni la sanius neam luat sania si am mers. era foarte frumos era acoperit totul cu zapada.apoi ne am dat pe sanius si am plecat acasa

Explicație:

atat cretca e bine daca ceva adreseazate

Alte întrebări interesante