Limba română, întrebare adresată de LionJR, 8 ani în urmă

eseu tema: "Profesia Bratara de Aur" PLEASEEEEEE!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antoanto2008
1
Ce vrea să zică proverbul: „Profesia e brațară de aur?” Iată definiția profesiei: „profesiune sau îndeletnicire bazată pe un complex de cunoștințe obținute prin școlarizare și prin practică, care permit celui care le posedă să execute anumite operații de transformare și de prelucrare a obiectelor muncii sau să presteze anumite servicii”. Despre aur știm că e valoros şi că nu-şi pierde niciodată valoarea. Ba din contră, valoarea lui crește de la an la an. Mai știm că e un metal nobil și este apreciat pentru frumuseţea sa.

La fel ca aurul, și meseria înnobilează omul.

O meserie sau o îndeletnicire pe care o stăpânești îți oferă o anumită siguranță: că orice se va întâmpla mâine, tu te poți descurca în lumea asta cu ceea ce ști. Nu mori de foame. Cu aurul e la fel. Oricând, și orice vremuri vor veni, tu ai o siguranță. Aurul poate fi schimbat oricând în bani.

Dar de ce brațară? Pentru că brățara poate fi pusă pe mână. Şi în orice meserie, mâinile sunt cele care te ajută, în primul rând.

Aşa că, orice meserie, de la pietrar la croitor, de meseria de la părinte la cea de bucătar, de la meseria de electrician la cea de programator, toate trebuie respectate şi apreciate, pentru că toate sunt valoroase, la fel ca aurul.
Alte întrebări interesante