Limba română, întrebare adresată de cateabudis472, 8 ani în urmă

Eseu tineri sec 19 și tineri sec 21
Într-o pagina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Tinerii din secolul 19, adică cei din anii 1800, trăiau majoritatea la țară, sau în orașe nu foarte aglomerate, așa cum sunt acum orașele din secolul 21.

Unii dintre tineri reușeau să facă studii la școli din străinătate, dacă erau copii de oameni bogați, însă cei mai mulți munceau pământul, sau în mine, ori in fabrici, alături de tatăl lor, încă de la vârsta de 14 ani.

În secolul 19 nu exista nici televiziune, nici internet, nici jocuri video, singura lor distracție fiind lectura, sau muzica și dansul care se organiza duminica, în curtea unui gospodar, sau chiar în mijlocul satului.

În secolul 21, tinerii au alte preocupări decat cei din secolul 19.

Cei mai mulți dintre ei trăiesc la oraș, unde părinții lor lucrează amândoi, așa că tinerii nu au altă preocupare decat să învețe, ca apoi să poată munci în firme cu înalță tehnologie, cum ar fi în calculatoare sau robotică, ori în mari uzine sau firme.

Tinerii din secolul 21 își petrec marea majoritate a timpului liber la televizor, ori pe rețelele sociale, cum ar fi Instagram, Tiktok, Facebook, încât nu mai au nevoie să se întâlnească în afara casei, precum în secolul 19.

Tinerii din secolul 21 au avantajul că pot să învețe gratuit, iar cei mai buni dintre ei pot să facă studii universitare, tot gratuit.

Ca o concluzie, aș spune că tinerii din secolul 21 sunt mai inteligenți decât cei din secolul 19, datorită tehnologiei și a progresului observat în toate domeniile.

Alte întrebări interesante