Limba română, întrebare adresată de chiriacandrei, 8 ani în urmă

Este cineva foarte bun pe acest site la limba romana ? Va rog frumos!
Prezinta,in minimum 50 de cuvinte,rolul notatiilor autorului in urmatorul fragment prin raportare la fragment:
Actul lll
Interiorul unei case de tara, cu un oarecare confort modern [..] E iarna. Lia priveste pe fereastra. E obosita si trista, parul i-a albit pe la tample.George,asezat la masa,se straduieste sa bea,fara chef,dintr-o cana cu ceai. E slab si abatut.
GEORGE: Nu mai pot sa mananc. Gustul acesta mi se pare din ce in ce mai searbad.
LIA(privind la fereastra):Ce iarna! Nametii sau urcat pana la fereastra.
GEORGE:Azi-noapte au mai murit doua vrabii la fereastra noastra.
LIA(nu se mai asculta unul pe celalalt): Ma uit de o ora pe fereastra si nu vad absolut nicio fiinta trecand pe drum.Tot satul e mort.(Banala) O iarna linistita. (Se aproprie de el.) Cum te mai simti?
GEORGE(cu o privire infranta): Nu mai simt nimic.(Tace.)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
3

(96 cuvinte)   

   Rolul notațiilor autorului din textul dramatic este de a contura cadrul în care se desfășoară acțiunea, astfel cele două personaje, George și Lia se află în "Interiorul unei case de țară, cu un oarecare confort modern", de asemenea, au rolul de a indica timpul: "E iarnă". Didascaliile reprezintă un mod direct de caracterizare a personajelor, Lia fiind "obosită și tristă, părul i-a albit pe la tâmple", iar George "slab și abătut".  

   Astfel, notațiile autorului/didascaliile au un rol important deoarece este ilustrată scena, decorul, timpul, dar și trăsături fizice și morale ale personajelor participante la acțiune.

  •   *Poți să oferi alte exemple, precum elementele nonverbale (mișcări scenice, poziție, mimică, gestică) și paraverbale (pauze în discurs, tonul folosit, ritmul etc. ).

        ex:  (nonverbale:"Se apropie de el." ; paraverbale: "Tace." ).

Alte întrebări interesante