Biologie, întrebare adresată de GabrielaOnceArmy, 8 ani în urmă

Este o temă urgentă la ecologie pe care trebuie să o predau! Mă puteți ajuta vă rog frumos??!​
Explicați dacă:
- vulturul și șoimul
- pelicanul și egreta
- ciocănitoarea și graurul
- leul și hiena
- fagul și salcia
pot ocupa aceeași nișă ecologică.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcuvalentina10
5
Vulturul si soimul pot ocupa aceeasi nisa ecologica, deoarece sunt pasari pradatoare, carnivore, care au o dieta asemanatoare. Amandoua se hranesc cu iepuri, gaini, chiar si cu cadavre.
Pelicanul si egreta pot ocupa aceeasi nisa ecologica deoarece amandoua sunr pasari de apa dulce care se hranesc cu peste.
Ciocanitoarea si graurele pot ocupa aceeasi nisa ecologica deoarece traiesc in aceeazi zona si se hranesc cu daunatori( viermi, tantari, muste, termite). Aici apare cea mai mare diferenta intre specii, deoarece ciocanitoarea poate scoate de sub scoarta copacilor viermi parazitari, pe cand graurele nu poate.
Leul si hiena ocupa aceeasi nisa ecologica, sunt cel mai bun exemplu, deoarece amandoua speciile traiesc in aceeasi zona a savanei Africane, vaneaza exact aceleasi specii de ierbivore, au exact aceeasi pradatori naturali, mananca si cadavrele rezultate de la o specie la alta( leul vaneaza si mananca pana se satura, dupa vine hiena si mananca resturile, si vice-versa).
Fagul si salcia ar putea avea acceasi nisa ecologica, deoarece ambii arbori capteaza cantitati mari de precipitatii. De asemenea atat salcia cat si fagul au fost introduse in zone similare si coabiteaza bine impreuna. Doar ca fagul ofera hrana pentru mistreti prin jir.

GabrielaOnceArmy: Mulțumesc mult!!! M-ai ajutat foarte mult!!!
GabrielaOnceArmy: Dacă te pricep la fizică te poți uita pe o întrebare pe care am pus-o deoarece nu mi-a răspuns nimeni și este urgent? TE ROG FRUMOS!!!
Alte întrebări interesante