Geografie, întrebare adresată de botisraulantonowbsoz, 8 ani în urmă

este urgent, ajutorrrrr ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suzana2suzana
3

Răspuns:

Explicație:

Titlul  Vulcanul Etna

Documentul din care a fost realizat : Wikipedia

Descrierea temei : Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3340 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni, și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități.

Înălțimea sa este controversată, datorită distrugerii parțiale a conului vulcanic la erupții, care au format până la 400 de cratere secundare. Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de 1.250 km².

Cu toate acestea, poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Cenușa vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.

Având o activitate de peste 6000 de ani, vulcanul Etna este vulcanul activ cu cea mai lungă perioadă de activitate.

altitudine :3.326 metri (variabilă). Înălțimea depinde de activitatea vulcanică. Diametrul conului: circa 40 km.

localizare: Sicilia, Italia

ultima eruptie: in desfasurare din 2014

Concluzii: vulcanul cu cea mai lunga perioada activa. Pentru cei pasionati , se poate ajunge pana in varf si cu masina, exista si un teleferic. Merita vizitat pentru ca fiind in Sicilia, distanta fata de Romania este mica.

Surse on line: wikipedia


botisraulantonowbsoz: mulțumesc multtt
Alte întrebări interesante