Limba română, întrebare adresată de raresluk2003, 9 ani în urmă

ESTE URGENT!!!
Mai am 20 de minute la dispoziție.
Realizați o descriere literară in proza de tip tablou in care sa înfățișați o zi înflorită de primăvară.
VA ROG!


raresluk2003: Va rog mult de tot!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
2
Este primavara. Padurea intunecata de frigul inabusit al iernii reinvie lent si totodata isi aduce familia imprastiata inapoi la locul ei: pasarelele se intorc cu ciripitul lor duios, verdeata isi face aparitia tot mai mult.
  Dar cel mai important, este ca aerul cald este amestecat cu aromele tuturor florilor prevestitoare primaverii. Prima dintre acestea, este ghiocelul, care este cel mai voinic dintre toti, primul scozandu-si capsorul de sub armura de gheata a iernii. Impreuna cu el, au sosit si prietenii lui, care, la fel ca si el, sunt la fel de gingasi si nemaipomeniti. De parca o armata de soldati-flori au atacat pamantul cu toate darurile cele mai bune pe care le poarta.
   Asa arata un Paradis, care cu adevarat ar trebui scris cu majuscula, deoarece nimeni nu poate rezista in fata maiestriei sale.
Răspuns de Utilizator anonim
1

O zi de primavara

Pe meleaguri de basm a poposit fiica cea mai tanara si cea mai frumoasa a anului.Cu alai de clopotei si trena plina de flori gingase si-a luat locul in jiltul de aur.Picaturi de roua dulce ii mangaie obrazul fin.
Gandacei si buburuze se agita in bataile razelor calde de soare.
Randunica cea voioasa aplauda cu bucurie venirea primaverii.Soarele zambeste mandru si iarba inverzeste in poiana.Mierla canta in zavoi,brebenei si ghiocei,branduse si zambile danseaza hora bucuriei ,hora renasterii.Carabusul de arama ,albinele elegante,furnicile harnice s-au adunat in poiana sa o vada pe regina.Clopotei si viorele imbatate de parfum aduc cadouri inmiresmate primaverii.
Glasul subtire si mic al minunatului anotimp anunta cu delicatete inceputul unui nou ciclu al vietii.Ce zi minunata ,prima zi a unui nou inceput.




Alte întrebări interesante