Fizică, întrebare adresată de Mariina, 9 ani în urmă

Este vorba de problema precedenta : "Un termometru arată în cameră temperatura t1=24°C,iar afară temperatura t2= -5°C.Care este diferența dintre temperaturile aerului din cameră și afară? Exprimați această variație și în Kelvin."

a) Temperatura masurata in problema precedenta s-a determinat termometrul cu lichid. Numiti fenomenul pe baza caruia functioneaza acest termometru.
b) Justifica faptul ca temperatura indicata de un termometru trebuie citita dupa un interval de timp de aducerea lui in contact cu corpul a carui temperatura trebuie determinata.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bcz
2
Δt=t1-t2==24-(-5)=24+5=29 C
Intervalul de temperatura este acelasi in scara C ca si in scara K deoarece 1C=1K
Poti sa scrii totusi
ΔT=T1-T2 si cand inlocuiesti pe T1 si p T2, 273,15 se va reduce si obtii ΔT=29K
a) Fenomenul pe baza caruia functioneaza termometrul cu lichid este dilatatia.
b) Termometrul iti indica tot timpul temperatura lui!
Cand il aducem in contact cu un corp a carui temperatura vrem sa o masuram, trebuie lasat o perioada de timp astfel incat termometrul sa ajunga la echiliblu termic cu corpul. Citim temperatura termometrului, dar fiind la echilibru cu corpul, tragem concluzia ca si acesta are aceiasi temperatura.
Succes!

Porto: http://www.tpu.ro/educatie/cum-transform-grade-kelvin-in-grade-celsius-fundittsa/ informeaza-te inainte sa raspunzi... pt ca gradul C nu e acelasi cu gardul K
bcz: Daca te uiti cum se defineste gredul C si cum se defineste grsdul K ai sa vezi ca sunt perfect egale! Mai mult intervalele de temperatura in cele doua scari sunt egale.
bcz: Am avut curiozitatea sa ma uit unde am fost trimis. Raspunsul de acolo e gresit!
bcz: 0 grade C-273,15 !
bcz: corectie 0C=273,13K
Alte întrebări interesante