Limba română, întrebare adresată de 759, 8 ani în urmă

Etapele narațiuni textului DRAGOŞ-VODĂ DragoşVodă era un voievod voinic din Maramureş. El era un bun vânător şi-i plăcea să străbată pădurile, ca să ucidă fiarele sălbatice.



Într-o zi se porni la vânătoare cu haita sa de câini. Pe drum dădu din întâmplare peste un bou sălbatic, numit de moldoveni zimbru, şi, tot gonindu-l, ajunse la poalele munţilor. Când căţeaua lui de vânătoare, căreia-i zicea Molda, şi pe care o iubea foarte mult, se repezi întărâtată asupra fiarei, bourul se azvârli într-un râu, unde săgeţile îl uciseră; dar şi căţeaua, care sărise în apă după fiara fugărită, fu luată de undele repezi. Întru pomenirea acestei întâmplări, Dragoş s-a oprit în aceste ținuturi și fu cel dintâi care numi acest râu Moldova luând ca stemă a noului său principat capul bourul.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ștefanloveyou
1
Prima data el merge la vanatoare.a dat de un taur și un zimbru iar apoi a ajuns pe un tărâm necunoscut.el avea mulți caini după el.toti caini au murit pana la rău mai puțin cățelușa molda care era curajoasa și obosita.catelusa fiind obosita când se apleca sa înghită o gura de apa valurile o luară și se îneca. Dragos maniat a aruncat cu buzduganul drept în creștetul capului .Ia tăiat capul la luat ca trofeu și pentru ca pe cățelușa o chema molda a pus numele tărâmului tărâmul Moldova
Alte întrebări interesante