Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de Leonard, 8 ani în urmă

Evaluarea națională 2021 - limba română (Proiect BRAINLY RO)
______
A (continuarea cerințelor)

7. Prezintă, în cel puțin 30 de cuvinte, o legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între fragmentul din „Pantera neagră” de Sorin Titel și fragmentul extras din „Falsa generozitate” de Stela Giurgeanu.
______
Textele 1 și 2 - anexate

SUCCES!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BiancaRebeca
66

O legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între cele două fragmente ar fi reprezentată de faptul că ambele personaje au câte un prieten bun, la care țin foarte mult.

Personajul creat de Sorin Titel, Remi, are un prieten la care ține mult, acesta fiind Gicoane. Remi îl încurajează pe prietenul lui înaintea meciului de fotbal, spunându-i că are reflexe bune, un salt uluitor, deci e un portar excepțional.

In al doilea text, protagonista își vede prietena ei bună întristată, așadar se gândește să îi dăruiască o cruciuliță de aur, un obiect foarte prețios pentru ea. Astfel, reușește să îi aducă zâmbetul pe buze prietenei triste.


gheorgheadina70: acest test lam dat azi
gheorgheadina70: la examen
gubid: nu prea are concordanta
Răspuns de mihaelacoseriu
22

Răspuns:

o legatura care se poate stabili intre cele doua texte ,,Pantera neagra" de Sorin Titel si fragmentul extras din ,,Falsa generozitate" de Stela Giurgeanu ar putea fi ca in ambele texte este vorba despre prietenie

Succes tuturor la examen la mate

Alte întrebări interesante