Matematică, întrebare adresată de stavarachekiku, 9 ani în urmă

ex 10 pag 84 matematica cls a 8 a

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 19999991
2
a) {x}^{2} - 10x + 16

 = {x}^{2} - 2x - 8x + 16

 = x(x - 2) - 8(x - 2)

 = (x - 8)(x - 2)

b) {x}^{2} - 13x + 42

 = {x}^{2} - 6x - 7x + 42

 = x(x - 6) - 7(x - 6)

 = (x - 7)(x - 6)

d) {x}^{2} - 9x + 14

 = {x}^{2} - 2x - 7x + 14

 = x(x - 2) - 7(x - 2)

 = (x - 7)(x - 2)

e) {x}^{2} - 14x + 48

 = {x}^{2} - 6x - 8x + 48

 = x(x - 6) - 8(x - 6)

 = (x - 8)(x - 6)

g) {x}^{2} - 9x + 18

 = {x}^{2} - 3x - 6x + 18

 = x(x - 3) - 6(x - 3)

 = (x - 6)(x - 3)

h) {x}^{2} - 8x + 7

 = {x}^{2} - x - 7x + 7

 = x(x - 1) - 7(x - 1)

 = (x - 7)(x - 1)
Alte întrebări interesante