Matematică, întrebare adresată de alinaclanton240, 8 ani în urmă

Ex 12 va rog am nevoie de el cat mai urgent dau si coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TheRealFantasy
1

Le-am scris si sub forma de multimi ca sa se inteleaga de unde apar numerele pe axa. In afara de A, toate puteau fi scrise si sub forma de interval.

La D l-am reprezentat si sub forma de interval si sub forma de multime pe axa, am pus un "sau" intre ele. Le poti reprezenta si pe restul la fel, ambele forme sunt corecte. :)

P.S.: Scuze pentru mazgalitura de la C, la -infinit si infinit sunt mereu paranteze rotunde la intervale (interval deschis) din moment ce sunt imposibil de definit.

Anexe:

alinaclanton240: Multumesc mult iti dau si zilele astea coroana cum am promis . Aa ok mie imi cerea sa fac axa dar daca ambele metode sunt bune e bine .
TheRealFantasy: Cu placere, stai linistita nu e nevoie sa imi dai neaparat coroana, important e sa te ajute raspunsul meu. :)
TheRealFantasy: Ideea e ca trebuie oricum sa le reprezinti pe axa dar daca le reprezinti sub forma de intervale doar pui parantezele pentru interval deschis/inchis la capete si nu mai pui linii pentru toate numerele din multime
TheRealFantasy: Adica la D acolo in loc sa notezi -8, -7, -6, -5 si toate restul numerelor din multime poti pune doar parantezele pentru interval inchis la -8 si la 8 si reprezinta acelasi lucru, aceeasi multime.
TheRealFantasy: Nu prea conteaza fiindca sunt ambele forme corecte, dar daca ai mai multe exercitii la o tema ajuta cu siguranta sa castigi niste timp. :)
alinaclanton240: Multumesc mult
Alte întrebări interesante