Ex 2. Va rog mult. E urgent
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Am atasat rezolvarea.
Anexe:
Răspuns de
0
a)
[tex]\it f=x^3-4x^2-x+4 =(x^3-x) -4(x^2-1) = \\\;\\ =x(x^2-1)-4(x^2-1) =(x^2-1)(x-4) \ \ \ \ \ (*) \\\;\\ (*) \Longrightarrow f:(x^2-1) =x-4\ rest\ 0.[/tex]
b)
[tex]\it f=x^3-4x^2-x+4 \\\;\\ f(x_1) = 0 \Rightarrow x_1^3-4x_1^2-x_1+4 =0 \Rightarrow x_1^3 = 4x_1^2 + x_1 - 4 \ \ \ \ (1) \\\;\\ f(x_2) = 0 \Rightarrow x_2^3-4x_2^2-x_2+4 =0 \Rightarrow x_2^3 = 4x_2^2 + x_2 - 4 \ \ \ \ (2) [/tex]
c)
[tex]\it f=0 \stackrel{(*)}{\Longrightarrow}(x^2-1)(x-4)=0 \begin{cases}\it x^2-1=0\Rightarrow x^2=1 \Rightarrow x=\pm1 \\\;\\ \it x-4=0 \Rightarrow x=4\end{cases}[/tex]
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Germana,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă