Ex 28 ....multumesc !!! :-)
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns
Explicație pas cu pas:
f=ax+b , a,b apartin R
f(f(x))=4x+3
f(ax+b)=4x+3
a(ax+b)+b=4x+3
a^2x+ab+b=4x+3
De aici rezulta ca a^2=4
b(a+1)=3
a=+-2
f strict crescatoare deci a=2
Pentru a=2 b= 3/2 deci functia este 2x+3/2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă