Studii sociale, întrebare adresată de gorceaemanuel, 8 ani în urmă

Ex 3
Urgent
Dau 15 puncte și coroana
La educație socială clasa a 6-a

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anisiasiincaceva07
2
Se poate pune pe buna dreptate intrebarea daca nu cumva aceste diferete interculturale evidente nu ar reprezenta decat un simplu moft, utilizarea lor fiind arbitrara, in functie cei care intra in contact cu populatiile celorlalte culturi.

Adevarul este ca nici unuia dintre noi nu i-ar conveni poate sa se intalneasca cu un strain, iar acesta din urma sa utilizeze unele norme de conduita care sa contravina anumitor principii pe care le respectam sau suntem hotarati sa nu le depasim.

"Globalizarea afacerilor a determinat patrunderea a zeci de mii de noi veniti pe scena internationala, multi dintre ei nepregatiti sau slab pregatiti pentru provocarile si stresul cu care vor trebui sa se confrunte. Barbati si femei in cautare de noi piete, locuind in hoteluri, luptandu-se cu dictionarele si cu ghidurile de conversatie - acestia reprezinta primul val al noilor internationali."

Cresterea importantei afacerilor internationale este reflectata de sutele de firme multi-nationale existente in majoritatea tarilor. Aceste firme sunt in cautarea unui nou tip de manager - acela care poseda capacitatea si abilitatea de a "orchestra combinarea productiva a indivizilor cultural distincti si de a functiona eficient in diferite culturi."

Chiar si in cele mai fericite cazuri, comunicarea nu mai reprezinta doar un simplu proces si cu atat mai mult intr-un mediu international, in care comunicarea este cu mult mai complexa decat ne-am putea imagina. Intelegerea unor elemente ca rasa, nationalism, istorie, teritoriu, religie, limba si a altor caracteristici culturale distincte este necesara pentru o comunicare corecta si eficienta in mediile internationale.

Dupa cum s-a mentionat mai sus, vor fi prezentate importanta comunicarii internationale, procesul comunicarii in cadrul unui astfel de mediu, caracteristici culturale distinctive, bariere intalnite in comunicarea internationala etc. Sustinerea unei interpretari exhaustive a caracteristicilor culturale este inacceptabila intrucat este imposibila tratarea sau discutarea fiecarei variabile posibile. La fel de nerezonabil ar fi sa ne asteptam ca indivizii implicati in afacerile internationale sa cunoasca foarte multe despre fiecare tip de cultura cu care s-ar confrunta. O abordare mai practica si rezonabila este aceea de a examina unele dintre elementele comune care ar putea afecta comunicarea intr-un mediu international. Intelegerea acestor elemente va asigura o eficienta sporita a comunicarii cu persoanele provenind din alte tari sau culturi. Aceste elemente comune includ evolutia culturala, limba, religia, perceptia asupra timpului, comportamentul uman si stilul de comunicare.cultura este definita ca fiind "modelul integrat al comportamentului uman care include ganduri, vorbe, actiuni si vestigii si care depinde de capacitatea oamenilor de a invata si transmite cunostinte generatiilor urmatoare." Aceste modele ale comportamentului uman sunt responsabile pentru determinarea identitatii rasiale, religioase sau sociale si asigura crearea seturilor de valori, ganduri si sentimente ale fiecarei persoane din grupul respectiv. Intrucat aceasta identitate variaza in functie de grupuri si societati, modul in care se comunica va depinde intr-o maniera esentiala de intelegerea culturii respective.

Altfel spus, ceea ce poate fi pozitiv intr-o cultura, poate fi considerat scandalos in alta.

anisiasiincaceva07: Daca nu is toate cuvintele atunci mai schimba tu putin
gorceaemanuel: Mai scurt nu îl poti face?
Alte întrebări interesante