Matematică, întrebare adresată de teodoraaa52784, 8 ani în urmă

ex 4, va rog extrem de mult!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariusbarbu
6

Răspuns:

Am atașat rezolvarea.

Explicație pas cu pas:

BTW, am folost formula :

  • (a - b)² = a² - 2ab + b²
Anexe:
Răspuns de targoviste44
3

4.

\it x^2=(\sqrt2-5)^2 \Rightarrow x^2=(5-\sqrt2)^2 \Rightarrow \sqrt{x^2}=\sqrt{(5-\sqrt2)^2} \Rightarrow \\ \\  \Rightarrow |x|=5-\sqrt2 \Rightarrow x=\pm(5-\sqrt2) \Rightarrow \begin{cases}\it x_1=-5+\sqrt2\\ \\ \it x_2=5-\sqrt2\end{cases}

Alte întrebări interesante