Ex 6 si 7 va rog mult
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Ex 7
a) 3(2x-1)-5(3x-1) = 1 ⇔
Scoatem din paranteză
6x-3-15x+5=1 ⇔
Redu termenii asemenea
-9x-2=1 ⇔
Mută constanta în partea dreaptă și schimbă semnul
-9x= 1 - 2
Calculează diferența
-9x = -1
Împarte ambele părți la -9
x= 1/9
mai departe singur
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă