Ex) = (x+1)+ x (1 –x) + x
Va roggg, ajutati-ma, nu inteleg cum se face, am nevoie de ajutor dau 55 de puncte, va rog mult!!
Chris02Junior:
Ce sa-i faci? Ce se cere?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
E(x) = -x^2 + 3x + 1
Explicație pas cu pas:
E(x) = x+1 + x - x^2 + x = -x^2 + 3x + 1
Răspuns de
1
*Răspuns:*
(x+1)+*x•(1-x)*+x
*x•(1-x)*=>il înmulțești pe *x* cu toti termenii din paranteza=> *x•1=x* *x•x=x^2*
*x*+1*+x*-x^2*+x*
*3x+1-x^2*
•reorganizezi termenii folosind proprietatea de comutativitate
*-x^2+3x+1*
Și lasi așa…acesta este rezultatul.
*Rezolvare pas cu pas:*
P.s: sper ca te-am ajutat și ca ai inteles ceva
(x+1)+*x•(1-x)*+x
*x•(1-x)*=>il înmulțești pe *x* cu toti termenii din paranteza=> *x•1=x* *x•x=x^2*
*x*+1*+x*-x^2*+x*
*3x+1-x^2*
•reorganizezi termenii folosind proprietatea de comutativitate
*-x^2+3x+1*
Și lasi așa…acesta este rezultatul.
*Rezolvare pas cu pas:*
P.s: sper ca te-am ajutat și ca ai inteles ceva
Alte întrebări interesante
Chimie,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Informatică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă