Limba română, întrebare adresată de 123456789032, 8 ani în urmă

Examineaza atent noul logou al industriei turistice din Moldova. Expune in forma unei stiri scrise informatia pe care ne-o transmite conotatii claritate si expresivitatea logoului.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
38

* Cerință:

  Examinează atent noul logo al Industriei Turistice din Moldova. Expune în forma unei știri scrise informația pe care ne-o transmite (conotații, claritate și expresivitate).

* Răspuns:

  Titlul:

           NOUL LOGO AL INDUSTRIEI TURISTICE DIN MOLDOVA

    De astăzi, Industria Turistică din Moldova se poate mândri cu un nou logo deosebit!

    Întreaga imagine a industriei se va schimba, cu siguranță, pentru că acest logo colorat și vesel va atrage mulți turiști în țara noastră. Analizându-l mai bine, ne putem da seama de multe caracteristici care ne reprezintă țara:

  • CONOTAȚII (semnificații)

❀ Are forma unei coroane de copac, încărcată cu flori, ceea ce semnifică frumusețe, gingășie, culoare și prosperitate, fiind un Pom al Vieții, care ne duce cu gândul la agricultura țării, la locurile superbe din natură care merită vizitate etc.

❀ Acestă coroană a copacului pornește din litera "M" care semnifică țara în care se pot găsi multe locuri deosebite pline de: istorie, vin, ospitalitate, gastronomie, tradiție și cultură.

Florile cu forme diferite reprezintă diversitatea țării, care este bogată din multe puncte de vedere: ISTORIE, VIN, OSPITALITATE, GASTRONOMIE, TRADIȚIE și AGRICULTURĂ. (privește prima fotografie pentru exemplificare)

❀  Pe de altă parte, poate reprezenta și forma unei rădăcini, ducându-ne cu gândul la moștenire, la origini. Florile reprezintă începutul, iar formele lor diferite reprezintă diversitatea, care se concentrează într-un singur punct, jos, marcat de litera "M", de la numele țării.

  • CLARITATE

Logoul este clar, atrage vizual orice privitor și este simplu, de efect.

❀ Litera "M" vine de la numele țării.

❀ Numele țării este scris cu majuscule: "MOLDOVA"

❀ Prezentarea este în engleză, ceea ce înseamnă că se dorește captarea turiștilor străini: "Discover the routes of life" = Descoperă drumurile vieții

  • EXPRESIVITATE

❀ Logoul este expresiv, ducându-l pe privitor, în primul rând, cu gândul la motivele tradiționale. În acesta, motivul tradițional al Polului Vieții este cel reprezentat. (imaginea a doua ilustrează acest motiv)

❀ Logoul este colorat în pigmenți vii, precum: roșu, verde, albastru, portocaliu etc.

❀ Liniile sunt fine, simple, iar acest lucru îl face ușor de memorat.

   Din câte vedeți, Molova ne oferă nenumărate atracții și vă invit să o vizităm împreună și să-i cunoaștem tainele!

* Numele celui care a realizat știrea:

Anexe:
Alte întrebări interesante