Limba română, întrebare adresată de petrescurebeca2002, 8 ani în urmă

exemple de nume de insusiri​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudyulya2016
1

Partea de vorbire care arata insusiri se numeste adjectiv.

ex. frumos,obraznic,cuminte,harnic,destept,cumsecade,viteaz,curajos,fricos,vrednic,puternic,mare,rau,bun etc.Sper ca te-am ajutat


petrescurebeca2002: multumesc
claudyulya2016: cpl
Răspuns de ipleed
0
•Cerinta: Dati exemple de insusiri.

•Rezolvare: Adjectivul este partea de vorbire ceea ce indica (arata) insusirile fata de substantivul determinat (cel de care este facut acordul). Asa fiind spus, insusiriile (cateva exemple) pot fi: inteligenta, isteata, frumoasa, buna, rea, recalcitranta, indragita... si tot asa mai incolo...

•Recapitularea rezolvarii: Asa fiind spuse mai sus, adjectivul este partea de vorbire ce indica o insusire despre un obiect, lucru cu substantivul determinat (cel de care este facut acordul).

Insusiriile sunt cuvintele ce exprima adjective de forma variabila sau nevaribila (variabila --> are forma de singular si plural) si (nevarabila --> are forma doar de singular)


•--> Sper ca ai inteles ideea in sine, este foarte simplu, doar trebuie (esti nevoit) sa forumulezi insusiri doar prin a trece substantivul intr-un mod mai ciudatel, nu pot sa stau sa-ti explic. Spor la scoala!

•Cu drag,
iPleed
Alte întrebări interesante