Studii sociale, întrebare adresată de alexandraenache20082, 8 ani în urmă

Exemplificați:mănăstire................
biserică...................
mausoleu................
cetăți medievale...​


alexandraenache20082: vă rog mult!!!
blackunivers: ma ajutati la mate
alexandraenache20082: te ajut,dar ști raspunsul la exercițiul meu?
blackunivers: nu stiu
alexandraenache20082: offf
blackunivers: trebuie sa explic ce sunt stiu te ajut
alexandraenache20082: aaa,ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de blackunivers
3

mânăstire : O mănăstire sau mânăstire (din limba greacă μοναστήριον, monastērion - "locuință izolată") [1] este un așezământ religios în care trăiesc, după anumite reguli ascetice, călugări sau călugărițe, sau un ansamblu de clădiri care alcătuiesc un astfel de așezământ. Mănăstirile de cult catolic au biserica pe una dintre laturile curții interioare.

biserica : Biserica este locul în care îi dăm slavă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite. Biserica este considerată ca trup al lui Hristos.

mausoleu : Mausoleul este un monument funerar somptuos, de proporții foarte mari.

Cetate: Cetate este un termen general care definește o construcție înconjurată de ziduri cu rol de apărare. Spre deosebire de termenul de castel, care are un sens strict de reședință nobiliară rurală, termenul de cetate are un sens strict militar, dar foarte larg din punctul de vedere al formelor arhitecturale. În limba română, cetate poate însemna orice formă de fortificație, de la un simplu donjon, până la redute, structuri defensive de tip Vauban, sau la localități medievale înconjurate de ziduri de apărare. Cetățile au jucat un rol militar important, din perioada antică până în secolul al XVIII-lea.

Alte întrebări interesante