Studii sociale, întrebare adresată de themadalinboss, 8 ani în urmă

Exemplificați o situație de segregare și una de intoleranță​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EverydayUser
1

Răspuns:

  • Apartheidul în Africa de Sud
  • cluburi de muzică pentru negri și albi în SUA
  • holocaustul în cel de-al doilea război mondial
  • sclavia în SUA
  • Antisemitismul în cel de-al Treilea Reich Legile de la Nürnberg

Explicație:

Exemplu de apartheid

În 1955, a fost implementată segregarea rasială în instituțiile de învățământ. Albii urmau să primească o educație tradițională. În schimb, sistemul de educație pentru negri, colorați și asiatici trebuia să îi educe pentru a deveni muncitori; ministrul educației din țară a declarat că nu era nevoie să îi învețe pe copiii care nu erau albi matematică. A fost abolită școlarizarea obligatorie pentru cei care nu erau albi. Negrilor li s-a interzis să urmeze studii în universitățile albilor și au fost înființate universități separate cu cerințe reduse pentru ei.

De asemenea, a fost introdusă segregarea în toate instituțiile publice - cinematografe, transport public, restaurante, facilități sportive. Au fost create categorii profesionale definite pe criterii rasiale. Autoritățile politice erau, de asemenea, segregate, doar albii având dreptul de a vota la alegerile naționale pentru albi (extins ulterior și la persoanele de culoare). Regiunile populate de negri din Transkei, Ciskei, Bophuthatswana, Venda și KwaZulu au fost rezervate exclusiv negrilor ca bantustani, unde au fost introduse autorități negre, iar în cele din urmă se intenționa ca acestea să devină state aparent independente. Provinciile erau în întregime dependente de guvernul central. Termenul "bantustan" era considerat ofensator de către sud-africanii de culoare. Majoritatea negrilor au primit cetățenia acestor țări și, în același timp, au fost privați de cetățenia sud-africană.

Legile de la Nuremberg


Legile rasiale au fost adoptate de Reichstagul german la 15 septembrie 1935 și promulgate în aceeași zi.
În temeiul acestor acte, evreii puteau fi privați de cetățenia Reich-ului, de protecția juridică și de proprietate. De asemenea, nu li s-a permis să servească în funcții guvernamentale sau în armată. De asemenea, le-a fost interzis să arboreze drapelul național. În conformitate cu Legea privind protecția sângelui, căsătoriile între "arieni" și "non-arieni" erau interzise, căsătoriile de acest tip care avuseseră deja loc puteau fi dizolvate, iar relațiile intime dintre ei erau pedepsite.


danilena303: nu știam
danilena303: măcar nu sunt la liceu
themadalinboss: bvv
EverydayUser: Dacă nu știi sau nu cunoști răspunsul, atunci nu trebuie să răspunzi la întrebare. Este mai bine să lăsăm acest spațiu pentru cei care știu răspunsul.
danilena303: ok
EverydayUser: atunci nu răspundeți la întrebări din liceu
danilena303: ok
themadalinboss: esti tare bro
themadalinboss: tias fii dat coroana dar din greseala iam dato daniena303
Alte întrebări interesante