exemplu de referat personalitati ale biologie unuiversale personalitati.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Gregor Johann Mendel, „părintele geneticii”, s-a născut în iulie 1822, la Heizendorf, Austria. S-a născut din Anton și Rosine Mendel, care erau țărani. El a fost al doilea dintre cei trei copii ai lor. De la început, Gregor a fost educat în citit, scris, matematică, știință, istorie naturală, horticultură și apicultura. Apoi, în 1843, Gregor a studiat la Mănăstirea Sfântul Toma din Ordinul Augustinian din Brunn. A fost hirotonit în preoție în 1847. A fost preot până în 1851, când a mers la Universitatea din Viena pentru a se pregăti pentru a fi profesor. În timp ce era la universitate, a început cercetările pentru care este cunoscut astăzi.
Gregor Mendel este un biolog renumit astăzi pentru cercetările asupra geneticii pe care le-a făcut cu mulți ani în urmă. Și-a început munca la începutul anilor 1850. El a dezvoltat teoriile eredității, numite uneori Mendelism. Prima sa lege vorbește despre trăsăturile dominante și recesive, se numește Legea segregării. A doua sa lege este Legea Sortimentului Independent. Se spune că trăsăturile sunt moștenite independent unele de altele. Și-a făcut experimentele cu plante de mazăre și a observat că există un raport de fiecare dată. Amestecarea cu o trăsătură a rezultat într-un raport de 3:1, iar amestecarea a două trăsături a arătat un raport de 9:3:3:1. Alegerea lui de plante de mazăre a fost una bună, pentru că putea controla pe care le-a încrucișat. Ar folosi staminele plantei pentru a face asta. Mendel a crescut și a testat peste 28.000 de plante de mazăre, iar munca sa s-a extins pe o perioadă de opt ani. De asemenea, a făcut câteva experimente cu albinele și genele lor. Munca sa a condus la descoperirea genotipurilor și fenotipurilor, a trăsăturilor dominante și recesive, a moștenirii de particule și a conceptelor de heterozigozitate și homozigozitate. .
În jurul anului 1869, Mendel și-a publicat lucrarea despre genetică. Lucrarea sa „Experiment in Plant Hybridization” nu a mers prea bine. Din păcate, opera lui Mendel nu a fost foarte bine recunoscută în vremea lui. Abia în anii 1900 Mendel a fost recunoscut pentru munca sa și apoi numit părintele geneticii.
Explicație: