Alte limbi străine, întrebare adresată de danielaalinabrasovea, 8 ani în urmă

exercitii pentru stimularea memoriei si concentrarii. va rog urgent!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaicutapg
1

Iata cateva exercitii care pot ajuta la stimularea memoriei si concentrarii:

  • Exercitiul "stiva de carti": asezati cateva carti pe masa, in forma de stiva. Incercati sa va amintiti ce carti sunt in stiva si in ce ordine, apoi intoarceti-le cu fata in jos si incercati sa le asezati inapoi in aceeasi ordin. Puteti creste dificultatea exercitiului prin adaugarea de carti suplimentare sau prin folosirea altor obiecte, nu doar a cartilor.
  • Exercitiul "lista de cumparaturi": scrieti o lista cu obiecte de cumparaturi (de exemplu: fructe, legume, lactate etc.), apoi incercati sa o repetati din memorie. Puteti creste dificultatea exercitiului prin adaugarea de obiecte suplimentare sau prin folosirea unor cuvinte mai putin comune.
  • Exercitiul "numere inversate": spuneti un numar de cinci cifre (de exemplu, 12345), apoi incercati sa il repetati invers (adica 54321). Puteti creste dificultatea exercitiului prin folosirea unor numere mai mari sau prin repetarea unui numar mai mare de numere inversate.
  • Exercitiul "povesti de memorat": cititi sau spuneti o poveste scurta, apoi incercati sa o repetati din memorie. Puteti creste dificultatea exercitiului prin folosirea unor povesti mai lungi sau prin repetarea mai multor povesti.

In general, exercitiile de memorie si concentrare pot ajuta la imbunatatirea abilitatilor cognitive si la cresterea capacitatii de retinere si recunoastere a informatiilor. Este important sa practicati aceste exercitii de cateva ori pe saptamana si sa incercati sa le adaptati la nivelul dumneavoastra de dificultate.

Alte întrebări interesante