Biologie, întrebare adresată de maria9974, 8 ani în urmă

Exercițiile 1 și 2.Dau coroană ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raileanuv
1
Ex 2:
Poate fi afectat urechea, sa aiba otita.
Pericolul otitei

Otita apare atunci cand o infectie declansata pe fondul racelii, alergiilor sau infectiei tractului respirator superior conduc la acumularea de puroi si mucus in spatele timpanului, provocand dureri de urechi si umflaturi locale.

In tarile dezvoltate aproximativ 90% dintre copii au cel putin un episod de infectie la urechi inainte de a merge la scoala, cel mai adesea intre sase luni si patru ani.

In zilele noastre, complicatiile secundare ale otitei apar la aproximativ unul din doua mii de copii din aceste tari.

Gravitatea otitei a fost documentata pentru prima data de catre medicul grec Hippocrates in jurul anului 460 i.e.n. "Durerea acuta a urechii insotita de febra mare poate duce la instalarea delirului si a decesului," scria Hippocrates.

Cea mai periculoasa complicatie ce apare in organism pe fondul otitei este abcesul cerebral, o acumulare de puroi la nivelul creierului pe fondul infectiei. Cele mai frecvente simptome ale abcesului cerebral sunt: cefaleea, febra, greata, varsaturile, deficitele neurologice.

Datorita tehnicilor neurochirurgicale moderne, majoritatea abceselor cerebrale pot fi aspirate sau drenate, urmate de tratamentul animicrobian intravenos timp de sase si pana la opt saptamani.

In ultimii 50 de ani, instalarea decesului pe fondul abcesului cerebral a scazut de la 40% la 10%, iar rata de recuperare completa a pacientilor ce sufera de abces cerebral a crescut de la 33% la 70%.

Ex1:
Infectiu ale urechii
Stim deja cu totii ca infectii ale urechii sunt mai multe de exemplu: dop de cerumen otita. Dopul de cerumen poate fi provocat de un obiect care a nimerit in urechea externa, iar cel mai periculos este cind a ajuns pina la timpan înspre urechea medie. Dopul de cerumen mai poate fi provocat cind noi foarte rar spalam urechele, trebuie de curati urechile in fiecare zi.

O alta infectie este inca mai periculoasa Otita. Otita este o infectie care poate fi provocata cind ai atins cu un obiect ascutit canalulu urechei adica cu lucrurile mecanice ce poate aduce la pierderea auzului in asa caz trebuie sa ne adresam repede la medic!
Va recomand sa spalam urechile si sa le curatim atent ca sa nu provocam dopul de cerumen si sa nu folosim obiecte mecanice deorece este foarte periculos.

raileanuv: Coronita?
raileanuv: Mmm
raileanuv: Mersi
Alte întrebări interesante