Limba română, întrebare adresată de karina0623, 9 ani în urmă

Exercițiu 4 repede va rog dau coroana sigur

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JulyAlle
1
gros-adj. propriu-zis, variabil cu 4forme se acorda în gen număr și caz cu substantivul mușchiul(masculin, singular, acuzativ) grad de comparație pozitiv, f. s. de Atribut adjectival
cald-adj. propriu-zis, variabil cu 4forme se acorda în gen,numar,caz cu substantivul mușchiul (masculin,singular,acuzativ) grad de comparație pozitiv, f.s. de Atribut adj.
mic-adj. propriu-zis, variabil cu 3forme se acorda în gen,numar,caz cu substantivul botul (neutru,sg,acuzativ) grad de comp. pozitiv, f.s. de atr adj.
catifelat-adj. p-zis, variabil cu 4forme, se acorda în gen,numar,caz cu subst. botul (neutru,sg. ,acuzativ) grad de comparație pozitiv, f.s. de atr.adj.
umed-adj. p-zis, variabil cu 4forme. se acorda în gen,numar,caz cu subst. botul(neutru,sg,acuzativ) grad de comp. pozitiv,f.s. de atr. adj
subțire - adj. p-zis, variabil cu 3forme, se acorda în gen,nr.,caz cu subst. limba(feminin,sg,acuzativ) grad de comp. pozitiv, f.s de atr. adj.
moale-adj. p-zis, variabil cu 2forme, se acorda în gen,nr.,caz cu subst. blana(feminin,sg,Ac.) ,grad de comp. pozitiv,f.s de atr.adj.
matasoasa-adj. p-zis, variabil cu 4forme,se acorda în gen,numar,caz cu subst. blana (feminin,sg,Ac.) grad de comp. pozitiv, f.s. de Atribut adjectival
atr. adj. =atribut adjectival
Ac=acuzativ
subst.= substantiv
Alte întrebări interesante