Limba română, întrebare adresată de alynutyza, 8 ani în urmă

Exercitiul 1. Dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vickycorina
1

Răspuns:

Sper ca te-am ajutat!

Explicație:

Despre curaj este că acesta nu este absenţa fricii, ci înseamnă a merge împotriva ei. Curajul şi frica nu sunt reciproc exclusive. Frica este o emoţie sau o dispoziţie inerenta existenţei umane şi toţi avem frică sau teamă de ceva anume. Curajul  este înaintarea către ceva ,sau promovarea a ceva în pofida fricii.

Curajul este deasemenea una dintre valorile umane (sau ar trebui să fie).Este una dintre valorile fundamentale sau cardinale. Nu este numai o valoare curajul, însă este şi fundalul de exersare şi promovare a valorilor în general. Viaţa noastră relaţiile noastre, valorile noastre practice au ca şi pivot curajul.Curajul este un fel de pământ pe care cresc celelalte valori. Nu putem să fim prudenţi sau cumpătaţi, sau înţelepti fără să avem curaj.

Dacă dorim să fim oameni integri avem nevoie de curaj.

Trăim într-o lume imperfecta, degradata de păcat, şi în care suntem noi înşine atinşi de păcat, ca şi creştini. Pe de altă parte, noi suntem în Christos şi suntem chemaţi la o trăire radicală, fiind plasaţi într-o realitate care prin contrast cu lumea provoacă adversitate. Adversitatea, (necazurile, încercările, răutatea oamenilor, ispitele) a fost şi este un context ce reclamă curaj. Trebuie să avem curaj, dacă vrem să dovedim că suntem ai Lui Christos. Şi această dovadă se face prin curaj.

Se poate anticipa din ce am spus anterior de ce este riscant să ai curaj. Consecinţele acestuia sunt învecinate de multe ori cu persecuţia. Ne putem imagina durerea pe care o trăieşti când ştii că poţi să spui o minciună ca să scapi dintr-o situaţie îngrozitoare, şi de fapt să ai curajul să spui adevarul chiar dacă nu e o chestiune favorabilă.

Atunci când suntem întrebaţi care sunt valorile noastre, fără vreo ezitare ar trebuie să menţionam prin ele şi curajul.

Nu cred că Biblia foloseşte undeva termenul de curaj, dar îmi vin în minte cuvintele Domnului Isus, care ne spune “Îndrăzniţi, eu am biruit lumea”. Şi dacă suntem şi rămânem în El o vom birui şi noi.

Alte întrebări interesante