Exercitiul 18 subpunctul c
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
18. punctul c)
f(x) = -2x si g(x) = x+2
* f(x) = g(x) => x = ? adica -2x = x+2
de unde -2x-x = 2 deci: -3x = 2 adica x = -2/3 ;
** inlocuim pe valoarea lui x intr-una din functii si obtinem:
g(x) = y = -2/3 + 2 = (-2+3*2)/3 = (-2+6) / 3 = 4/3
*** f(x) intersecteaza pe g(x) in punctul P (-2/3 ; 4/3) .
f(x) = -2x si g(x) = x+2
* f(x) = g(x) => x = ? adica -2x = x+2
de unde -2x-x = 2 deci: -3x = 2 adica x = -2/3 ;
** inlocuim pe valoarea lui x intr-una din functii si obtinem:
g(x) = y = -2/3 + 2 = (-2+3*2)/3 = (-2+6) / 3 = 4/3
*** f(x) intersecteaza pe g(x) in punctul P (-2/3 ; 4/3) .
alitta:
:)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă