Limba română, întrebare adresată de 79o00p076, 8 ani în urmă

Exercitiul 2 doar
Dau coroana va rog repede

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Cele 3 imagini prezinta pe Zeus, Venus si Eros. Daca ai calatorit sau ai citit lecturi suplimentare, poti destul de bine sa faci o comparatie intre aceste personaje legendare si oamenii obisnuiti ai vietii cotidiene. Astfel:

- Zeus, eu l-as vedea ca pe tata, cel caruia toti ai casei trebuie sa ii dam socoteala, cel care ne coordoneaza intraga activitate, ne indruma, ne pedepseste ( daca este cazul), ne ajuta, ne iubeste. Daca vrei sa il compari pe Zeus cu un alt personaj al istoriei noastre, eu l-as compara cu Vlad Tepes.

- Venus este zeita cu putere nemarginita si sigur ca i-as gasi corespondenta in viata reala cu mama/sora, cele mai iubite fiinte Daca vrei poti compara aceasta zeita cu orice fata din Romania, fiindca fetele noastre sunt frumoase, istete, si stiu foarte bine cum sa se faca intelese in majoritatea domeniilor de activitate din tara noastra.

-Amor ( Eros, Cupidon) este un pitic care a reusit sa se faca inteles de ceilalti prin cruzime si teroare. Nu cred ca as putea sa fac o analogie in viata reala despre o asemena faptura, desi in mitologia graca, Eros era zeul iubirii si asa l-as fi putut asocia cu un copil nazdravan, care prin ghidusiile sale, reuseste sa imblanzeasca cu iubire , majoritatea oamenilor neincrezatori, taciturni, austeri si rautaciosi.

Explicație:

Sper sa te fi ajutat cumva!

Alte întrebări interesante