Limba română, întrebare adresată de AuGuStAa, 8 ani în urmă

exercitiul 2 , va rog !

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
6

   Natura este întotdeauna încântătoare și îi uimește pe oameni de fiecare dată. Pomii din livezi oferă în fiecare an roade gustoase și frumoase, pe care fiecare om le culege și le pune pe un platou în casă, pentru a oferi o pată de culoare acesteia, precum în tabloul "Natură moartă cu piersici" de Pierre Auguste Renoir.

   Artiștii au fost întotdeauna impresionați de mediul natural, pe care l-au folosit des ca sursă de inspirație. Caisele sunt comparate cu niște "ouă ale lunii", fiind atât de bine coapte și frumoase, încât parcă ar fi din altă lume, nu de pe pământ. Introducerea imaginii artistice vizuale a răsăritului aseamănă caisele cu soarele, care în momentul răsăritului capătă o nuanță spectaculoasă de vermilion.

  În pictura artistului Renoir, caisele reprezintă centrul de interes al operei, așezate pe un platou simplu, cu un fundal închis în spate, pentru a accentua culoarea intensă a fructelor, o tehnică des întâlnită în rândul impresioniștilor. De asemenea, caisele sunt folosite des de pictorul impresionist în operele sale, fiind o notă de dinamism cromatic din fiecare operă.

   Astfel, natura nu încetează niciodată să îi uimească pe oamen și va reprezenta întotdeauna o sursă de inspirație pentru artiști.


AuGuStAa: Multumesc enorm de mult ! ♥️♥️♥️
Farben: Cu drag!
Alte întrebări interesante