Exercitiul 2! Va rog! Dau coroana.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Inmultim cu 3 prima ecuatie a sistemului
3x + 5y - 1 = -2
3x + 5y = -2 + 1 = -1
Inmultim cu 2 a doua ecuatie a sistemului
2x + 3 - 6y = 21
2x - 6y = 21 - 3 = 18 (impartim la 2)
x - 3y = 9
Sistemul devine
3x + 5y = -1
x - 3y = 9
x = 3y + 9
3(3y + 9) + 5y = -1
9y + 27 + 5y = -1
14y = -27 - 1 = -28
y = -28 : 14 = -2
x = 3*(-2) + 9 = -6 + 9 = 3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă