Exercitiul 2 va rog frumos
Răspunsuri la întrebare
Elementele constitutive ale acestui sistem sunt oasele, care reprezinta de fapt niste organe vii cu suport nervos, sangvin si limfatic propriu. Ele se regenereaza mereu pentru a crea noi oase, sau a le inlocui pe cele vechi ori afectate. Astfel, osul este unul dintre putinele organe din corp care pot face asta. De fapt, oasele sunt singurele care se refac in intregime (o rana se vindeca printr-o cicatrice, care nu e un tesut complet nou, pentru ca acolo nu creste par, nu se intinde pielea si zona aceea nici nu secreta transpiratie).
Cu oasele este altfel. Ele se vindeca si osul nou este la fel de pternic ca si cel care exista initial. Singurul dezavantaj este faptul ca e nevoie de ceva timp, intre patru si sase luni pentru o vindecare completa. In timp ce se desfasoara acest proces, se pot slabi muschii si ligamentele din jurul acelui os, adica se pot atrofia.
Oasele sunt facute in primul rand din fosfat de calciu, carbonat de calciu, precum si din anumite cantitati de magneziu, sodiu si potasiu.
Al doilea lucru care intriga la oase este structura lor fizica. Multi oameni cred ca oasele lor sunt ca o caramida: tari in totalitatea lor. Oasele ocupa locul doi in organism ca duritate (smaltul dentar este cel mai tare material organic al nostru), dar ele nu sunt precum betonul. Structura lor fizica este ca un fagure de miere: o masa solida care are gauri in ea.
Din urmatoarea animatie poti sa observi mai bine structura oaselor si a scheletului uman.
sper ca team ajutat
nu ita sa dai te rog mult coronita vreau sa trec urmatoarea stadie