Limba română, întrebare adresată de MaraLara, 9 ani în urmă

Exercițiul 3 va rog!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mirryyam
2
a) Intr-o zi, primavara, am mers cu clasa mea intr-o excursie la munte. Am mers cu autocarul. Pe geam se vedeau multe păduri si case ca niste palate. Priveliștea de pe geam era minunata. Cand am iesit din autocar am simtit un miros de aer proaspăt, ma simteam asa de bine, parca acel aer mi-a dat energie pentru toata ziua. Nu erau prea multe sunete, doar cateva păsări care cântau cântecul lor magnific. Nu s-au intamplat prea multe, doar o colega s-a împiedicat dar nu a pățit nimic. As fi vrut sa stau mai mult, pentru ca ma simteam asa de bine, parca as fi vrut sa locuiesc acolo, era minunat! In scurt timp se făcuse seara si am plecat de acolo, cu tristețe.

b) 1. Nu
2. "Nu s-au intamplat prea multe...." si "Nu erau prea multe sunete, doar cateva...."
3. Da
4. Nu, nu am scris
5. Da
6. Da
Răspuns de Utilizator anonim
1
 Calatorie pe Insula Misterelor
Am pornit in aceasta calatorie intr- dimineata furmoasa de vara impreuna cu cel mai bun prieten al meu ,cainele Max. Ne-am imbarcat pe un vapor in portul Necunoscut si am decis sa continuam asa drumul pana la insula. A fost o calatorie dificila si istovitoare.O furtuna in larg ne-a impiedicat sa inaintam .Doua zile am ramas in mijlocul oceanului. In cele din urma am ajuns. Sunete infricosatoare se auzeau printre copaci. Max a adulmecat un miros ciudat si a inaintat spre tufisuri.Parea ca insula este locuita de niste triburi cu obiceiuri stranii. Un fum dens se ridica din mijlocul insulei , deasupra copacilor. Am prins curaj si l-am urmat pe Max. De fapt acela era scopul calatoriei mele: sa cunosc acest loc nestiut de civilizatie si sa ii aflu misterul.
Am ramas acolo o saptamana.A fost cea mai grozava calatorie din viata mea.I-am cunoscut pe localnici si am aflat ca se hraneau cu fructe din padure si carne de vanat. Faceau ritualuri de multumire la zeitatile in care credeau.Inmiresmau padurea cu arome obtinute din amestecuri secrete de plante.
Max si cu mine ne-am completat perfect si cred ca el va  fi partenerul meu de calatorie si in viitoarea calatorie pe Marte. 

Utilizator anonim: multumesc
Alte întrebări interesante