Exercițiul 3, vă roooog
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a) P(1) =1-4+a+b = -3 de unde a+b=-3+3=0
P(-1)=-1-4-a+b =7 de unde -a+b=7+5=12
adunand cele doua relatii vom avea
2b=12
b=12/2
b=6
a+6=0
a= -6
b) P(x) +9x-6= x³-4x²-6x+6+9x-6=x³-4x²+3x=
x³-x²-3x²+3x=x²(x-1)-3x(x-1)=(x-1)(x²-3x)=(x-1)x(x-3)=x(x-1)(x-3)
P(-1)=-1-4-a+b =7 de unde -a+b=7+5=12
adunand cele doua relatii vom avea
2b=12
b=12/2
b=6
a+6=0
a= -6
b) P(x) +9x-6= x³-4x²-6x+6+9x-6=x³-4x²+3x=
x³-x²-3x²+3x=x²(x-1)-3x(x-1)=(x-1)(x²-3x)=(x-1)x(x-3)=x(x-1)(x-3)
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă