exercitiul 4(in dreapta aveti rezultatele la care trebuie sa ajung)
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Anexe:
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
4(27 - 6√3 + 1) - 5(3 - 8√3 + 16) - 16√3
= 108 - 24√3 + 4 - 15 + 40√3 - 80 - 16√3 = 17
_______________
b)
3(8 + 4√2 + 1) + 2(2 - 6√2 + 9) - (64 - 7)
= 24 + 12√2 + 3 + 4 - 12√2 + 18 - 57 = -8
______________
c)
6(2 + 6√2 + 9) + 4(18 - 6√2 + 1) - 12√2
= 12 + 36√2 + 54 + 72 - 24√2 + 4 - 12√2 = 142
________________
d)
6 + 4√6 + 4 + 3 - 4√6 + 8 - (10 - 3) = 21 - 7 = 14
_______________
e)
7 - 4√7 + 4 + 2(7 + 2√7 + 1) + (7 - 9)
= 7 - 4√7 + 4 + 14 + 4√7 + 2 - 2 = 25
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă