Matematică, întrebare adresată de mihalulus, 9 ani în urmă

Exercitiul 4 va rog , multumesc :*

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albastruverde12
2
a= \sqrt{x+2+4 \sqrt{x-2}}+ \sqrt{x+2-4 \sqrt{x-2}}= \\  \\ = \sqrt{(x-2)+2 \cdot 2 \cdot \sqrt{x-2}+4}}+ \sqrt{(x-2)-2 \cdot 2 \cdot \sqrt{x-2}+4}}= \\  \\ =\sqrt{( \sqrt{x-2}+2)^2}+ \sqrt{(\sqrt{x-2}-2)^2}= \\  \\ =| \sqrt{x-2}+2|+| \sqrt{x-2}-2|. \\  \\ Cum~\sqrt{x-2} \geq 0 \Rightarrow  \sqrt{x-2}+2 \geq 2 \Rightarrow | \sqrt{x-2}+2|= \sqrt{x-2}+2. \\  \\ x \leq 6 \Rightarrow x-2 \leq 4 \Rightarrow  \sqrt{x-2}-2 \leq \sqrt{4}-2=0.~Deci~| \sqrt{x-2}-2|= \\  \\ = 2-\sqrt{x-2}.

a= \sqrt{x-2}+2+2-\sqrt{x-2}=4.
Alte întrebări interesante