Matematică, întrebare adresată de Help1121, 9 ani în urmă

exercitiul:5 va rog!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
iti scriu expresia pe bucati

(x²+4x+4)=(x+2)²
acum (x²+4x+4)/x(x+2)=(x+2)²/x(x+2)
acel (x+2) se simplifica
=(x+2)/x
acum 1+2/x aduc la acelasi numitor=1 ori x/x+2/x=x/x+2/x=(x+2)/x
adica expresia ta va deveni:
(x+2)/x:(x+2)/x=(x+2)/x ori x/(x+2) totul se simplifica pe diagonale=> expresia este egala cu 1

pentru x=-2 expresia av fi:
((-2)²+4x(-2)+4)/-2x(-2+2):(1+2/-2)=(4-8+4)/-2x0:1-1=-4+4/0:0 expresia nu are sens
pt x=0 expresia va fi egala cu (0²+4x0+4)/0x(0+2):(1+2/0)=(1+0+4)/0x2:(1+2/0) expresia nu are sens

Help1121: multumesc mult de tot
Utilizator anonim: npc. sper sa te ajute
Răspuns de nitugheorghe57
1
E(x)=x²+4x+4/x(x+2):(1+2/x)=
E(x)=1
(x+2)²/x(x+2):(x+2/x)=(x+2)²/x(x+2)*x/x+2=
se fac simplificari :
(x+2)²/x(x+2)*x/x+2=
x/x=1
E(X)=1  (A)
succes

Alte întrebări interesante