Matematică, întrebare adresată de AlexMT17, 9 ani în urmă

Exercițiul 5
Va rog cât de repede se poate...dau funda

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Explicație pas cu pas:

[x- 1/(1-x)] : [(x^2-x+1)/(x^2-2x+1)]=

(x-x^2-1)/(1-x) : [(x^2-x+1)/(x^2-2x+1)] =

-(x^2-x+1)/(1-x) * (x^2-2x+1)/(x^2-x+1)=

x^2-x+1 se simplifica cu x^2-x+1

-1/(1-x) * (x^2-2x+1) = 1/(x+1) * (x^2-2x+1)=

=1/(x+1) * (x+1)*(x-1)=

x+1 se simplifica cu x+1

=x-1


AlexMT17: Ai putea sa trimiți o poza te rog?
Alte întrebări interesante